Blogin uusimmat

21.11.2011 23:18
27.10.2011 18:33
10.08.2011 23:27
27.07.2011 18:57
21.07.2011 15:22
02.05.2011 20:34
26.04.2011 20:24

Jouluoluita

Alkaa joulu tässä lähenemään jo nopeaa vauhtia, niin ajattelin maistella erilaisia jouluoluita Alkon valikoimasta. Alkon koko jouluolutvalikoima on katseltavissa täällä.

Mikkeller From Via To

Tanskalaisen Mikkeller -panimon herkullinen porter. Tämä täyteläinen ja maltainen, mutta ohuehko olut maistuu myös tottumattomillekin oluen juojille. Vaikka joulumausteet oluessa ovat vähäiset, sopii se mielestäni mainiosti joulupöytään.

Pullokoko on myös sopiva, sillä isommasta 0,75l pullosta riittää nautittavaksi useammallekin juojalle.

 

Nøgne Ø Underlig Jul

Tämä norjalaisen Nøgne Ø -panimon maukas tumma jouluale tuo joulun tunnelman mausteillaan. Olut on täyteläinen, maltainen ja kardemummainen. Oluen tuoksu muistuttaa hyvin paljon jouluglögiä, mutta maussa tämä ei tule niin selvästi esille.

Oluen vahva humalointi voi pitää tottumattomammat juojat loitolla, mutta oluista nauttiville tämä on oiva valinta.

 

Mikkeller Santa's Little Helper 2011

Itse en normaalisti belgialeista perusta, mutta Mikkeller on onnistunut tekemään minua miellyttävän makuisen. Tuoksussa ei ole niin paljoa belgialesta poikkeavaa, mutta maku on täyteläinen, paahteinen, hedelmäinen ja makeahko. Belgialen ominaista vehnäistä jälkimakua ei ole lainkaan.

Uskaltaisin väittää tämän vahvan oluen toimivan mainiosti jopa viinin korvikkeena.

 

Liefmans Cuvée-Brut

Belgialaisen Liefmans -panimon hapan hedelmäale on yllättävän kevyen makuinen happamaksi aleksi. Tuoksu on vahvan kirsikkainen ja miellyttävä, maku on kirsikkainen, marjainen ja kevyen hapan. Vaikka happamuus on kevyempi kuin monissa muissa happamissa aleissa, se voi silti olla liikaa joidenkin makuun.

Jos et ole happamien oluiden ystävä, en suosittele ottamaan tätä joulupöytään.

 

Samuel Adams Winter Lager

Tämä yhdysvaltalainen The Boston Beer Companyn valmistama pehmeä tumma lager on hyvä perusolut. Olut on pehmeä, täyteläinen, hienon makea ja karamellimainen.

Jos haluat jotain hieman erilaista helposti juotavaa perusolutta joulupöytään, tämä on varteenotettava vaihtoehto.

 

Arctic Circle Ale

Suomalaisen Malmgårdin panimon tumma ale ei ole erikoinen. Olut on täyteläinen, maltainen, suklainen ja hienon makeahko. Olut ei varsinaisesti ole jouluinen, mutta se on hyvä tumma ale.

Hyvä perusale joulupöytään.

 

Estrella de Navidad

Espanjalaisen Hijos de Rivera -panimon lager on hyvä peruslager. Olut on pehmeän ja raikkaan makuinen, sekä siinä on hieno vivahde sitruunaista makua. Maussa ei ole mitään joulua muistuttavaa.

Olut voittaa kaupan halvat massatuotetut oluet, mutta ei välttämättä ole hintansa arvoista.

 

Jule Spektakel

Tämä tanskalaisen Svaneke Bryghus -panimon belgiale maistuu juuri siltä itseltään. Mitään jouluista makua en tästä oluesta löydä, vaan se maistuu perinteiseltä tummalta belgialelta. Vehnäinen jälkimaku tosin on normaalia heikompi, mutta se on silti itselle liikaa.

Jos et ole belgialen ystävä, en suosittele.

Tässä oli vasta ensimmäiset 8 olutta valikoimasta, lisää vielä tulossa.

Kommentit

Superheroes. He has no special powers from being born on a distant universe or bitten by a radioactive spider. All that protects him from the Joker and other Gotham Urban district villains are his wits and a physique shaped near years of training—combined with the vast wealth to reach his gry batman most possible and augment himself with Batmobiles, Batcables and other Bat-goodies, of course. In the 2005 blockbuster Batman Begins, vengeful Bruce Wayne (played past Christian Bale) hones his killer instincts in the streets as a remedy for seven years previously landing himself in a Bhutanese oubliette, where he falls in with the curious Fraternity of Shadows, who teach batman gra za darmo him the way of the ninja. The Dark Knight, the next cinema in the Batman franchise, opens in theaters Friday. To investigate whether someone like Bruce Wayne could physically turn into himself into a one-man wrecking body, ScientificAmerican.com turned to E. Paul Zehr, associate professor of kinesiology and neuroscience at the University of Victoria in British Columbia and a 26-year practitioner of Chito-Ryu karate-do. Zehr's enrol, Becoming Batman: The Conceivability of a Superhero (The Johns Hopkins University Clasp), deserved out in darmowe gry batmana October, tackles our exceptionally question. An edited xerographic copy of the conversation follows.

Superheroes. He has no strange powers from being born on a inaccessible coterie or bitten on a radioactive spider. All that protects him from the Joker and other Gotham Urban district villains are his wits and a form shaped by years of training—combined with the unbounded property to reach his darmowe gry batman odważni i bezwzględni pinnacle aptitude and augment himself with Batmobiles, Batcables and other Bat-goodies, of course. In the 2005 blockbuster Batman Begins, vengeful Bruce Wayne (played past Christian Bale) hones his murderer instincts in the streets for the sake of seven years previously arrival himself in a Bhutanese remand centre, where he falls in with the curious Conspiring with of Shadows, who discipline batman darmowe gry online him the respect of the ninja. The Brunette Knight, the next movie in the Batman franchise, opens in theaters Friday. To probe whether someone like Bruce Wayne could physically transform himself into a one-man wrecking gang, ScientificAmerican.com turned to E. Paul Zehr, associate professor of kinesiology and neuroscience at the University of Victoria in British Columbia and a 26-year practitioner of Chito-Ryu karate-do. Zehr's laws, Beautifying Batman: The Conceivability of a Superhero (The Johns Hopkins University Force), deserved out in gry batmana online October, tackles our very question. An edited transcript of the conversation follows.