Oy Sinebrychoff Ab

Oy Sinebrychoff Ab on suomalainen, Pohjolan vanhin panimo Keravalla, nykyään tanskalaisen Carlsberg-panimokonsernin omistuksessa.

Erisnimi on alkuaan ven. Синебрюхов, Sinebrjuhov (suom. sinivatsainen). Nimen loppuosasta on johdettu yhtiönimen lyhyempi muoto ja tunnetuin tuotemerkki Koff.

Alun perin Viaporissa, nykyisessä Suomenlinnassa pienpanimo ja ravintolatoimintaa harjoittanut Nikolai Sinebrychoff sai vuonna 1819 luvan ostaa Helsingin Hietalahdentorin eteläpuolelta 14 tynnyrinalan eli 7 hehtaarin kokoisen maa-alueen, jonne tehdas sijoitettiin ja osa istutettiin puistoksi. Myöhemmin Sinebrychoff myi osia laajasta teollisuustontistaan asuntotonteiksi, mutta jäljelle jääneelle osalle rakennettiin suuria lisärakennuksia vielä 1960-luvun lopulla. Panimo toimi Hietalahdessa 1990-luvulle saakka, jolloin sen toiminta siirrettiin Keravalle ja loputkin Hietalahden teollisuusalueesta muutettiin asunto- ja toimistotonteiksi. Osa vanhoista tehdasrakennuksista on yhä jäljellä toimistoiksi muutettuina, samoin Bulevardin varrella sijaitseva Sinebrychoff-suvun vanha asuinrakennus, jossa nykyisin on Sinebrychoffin taidemuseo.

Carlsberg hankki osakkuuden Koffista 1972. Samana vuonna Koff hankki omistukseensa Porin Oluttehtaan, jonka alueelle perustettiin vuonna 2008 Karhupanimo. Vuokralaisena pienpanimossa toimii SK Ravintolain ylläpitämä olutravintola Pub Karhupanimo.

Koff siirtyi kokonaan Carlsbergin omistukseen vuonna 1999, jolloin myös The Coca-Cola Companyn tuotteiden valmistus, myynti ja jakelu on kuulunut Suomessa Koffille. Porin Oluttehdas suljettiin 2009.

Lähde: wikipedia

FI
Suomi

Oluet

Kuva NimiLajittele laskevasti Oluttyyppi Alkoholipitoisuus Arvosana
Brewmaster’s Collection Irish Red Ale Ale
Irish Ale
4,60%
7
Sinebrychoff Jouluolut IV Lager
Wieniläistyylinen lager
6,00%
0
Sinebrychoff Porter Stout
Porter
7,20%
7